ساعات اوج مصرف در فصل های مختلف سال چه ساعاتی می باشد.
از آنجایی که یکی از اثر گذارترین موارد در محاسبه قبض برق ساعت اوج مصرف می باشد توجه و رعایت کردن اون میتونه جلوی هزینه های اضافی رو بگیره در زیر ساعات اوج مصرف و کم باری را در 6 ماهه اول و دوم سال قرار دادم.
به ساعت هایی که مصرف برق در کل کشور زیاد است، ساعت اوج مصرف یا پیک مصرف می گویند.که در فصول مختلف سال متفاوت می باشد که این تغییر در اثر تغییرات دمایی ،تغییر ساعات روز و شب ، تعطیلات و ... می باشد
ساعات پیک شبکه سراسری(در این ساعات نباید از وسایل برقی پر مصرف استفاده کرد)
ساعات اوج مصرف
تابستان (از ساعت 19 الی 23)
زمستان (از ساعت 18 الی 22)
ساعات کم باری شبکه سراسری (بهترین زمان برای استفاده از وسایل برقی پر مصرف)
از آنجا که در این زمان مصرف در حال کم شدن است توصیه می شود از دستگاههای پر مصرف مانند لباس شویی و ظرفشویی در این ساعات استفاده شود زیرا محاسبه ضریب برق در این ساعات کمتر از ساعات اوج می باشد.
ساعات کم باری
شش ماهه اول (از ساعت 23 الی 7)
شش ماهه دوم (از ساعت 22الی 6)
در ساعات پیک مصرف هزینه برق شبکه حدودا سه برابر حساب میشه .شاید از خودتان بپرسید که چگونه ساعت اوج مصرف محاسبه می شود همانطور که می دانید کنتور های جدید بسیار دقیق بوده و در هر زمان اطلاعات مصرفی شما را به صورت بسیار دقیق ضبط می کند.بدین صورت که در این کنتور حتی دیگر نیاز نیست عدد های روی کنتور خوانده شود و به صورت معناطیسی تمام اطلاعات مصرف به دستگاه مامور برق منتقل می شود.
امروزه از آنجا که اطلاعات مصرف انرژی و مدیریت آن بسیار در پیشرفت کشورها اثر گذار خواهد بود اطلاعات کنتور ها حتی بصورت از راه دور بسیار دقیق ارزیابی و محاسبه می کنند و دیگر حتی نیاز به مراجعه به محل برای جمع آورری اطلاعات نیست و از همان راه دور می توانند در صورت پرداخت نکردن قبض کنتور برق را قطع کنند .
در بحث کنتورها نه تنها کنتور برق می تواند هوشمند باشد بلکه همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید که کنتور آب و گاز هم بصورت دیجیتالی موجود می باشد که اطلاعات دقیق آنها می تواند بسیار در مدیریت انرژی و محاسبه آن اثر گذار باشد.
توجه ئاشته باشید از آنجا که ساعات اوج مصرف حجم بالای مصرف است لذا در آن ساعات کنترل مصرف بسیار درمبلغ قبض اثر گذار خواهد بود.
دیدگاهها
واقعاًلذت بخش است که جدای از همه کملطفهای آقایان درراسامور مدیریتی که به دلیل کمسوادی و بیمسئولیتی اتفاق میافتد،خودمان را سبکبال کنیم و بپذیریم که واقعاًبا خاموش کردن حتی یک چراغ،چراغی در دوردستها روشن میشود،با بستن شیر آب جدای از اوامر مذهبی،قطره آبی به ساکنین مناطق محروم وکمآب برسانیم.
امیدوارم بهدور از لجبازی برخی عوام که میخواهندمثلاًتلافی کملطفهای مدیران کشوری را با روشن گذاشتن برق و اسراف در آب مصرفی و شرب جبران کنند به این سطح از وجدان و تعقُّل برسیم که هیچ چیز زیباتر،قدرتمندتر و ماندگارتر از مهربانی و گذشت و سخاوتمندی حتی با خاموش کردن یک چراغ اضافه نیست .
توکل بر خدا.ارادتمند