مرحله سیم کشی برق ساختمان


خب بعد از مرحله لوله گذاری برق به مرحله شیرین سیم کشی می رسیم.

 



زمان سیم کشی

در مورد زمان سیم کشی نمی شود زمان قطعی را مشخص کرد.در پروژه های معمولی (قول نامه ای) معمولا بلافاصله بعد از لوله گذاری سیم کشی انجام می شود.
در بعضی از پروژه هایی که اصولی و طبق نقشه می باشد (سند دار) بنا بر درخواست پیمانکار و مهندس ناظر سیم کشی باید بعد از اتمام کار (سفید کاری و سنگ کاری )و هنگام بستن کلید و پریز انجام شود.


دلیل آن هم می تواند اطمینان از اصولی اجرا شدن لوله ها و یا عدم اعتبار جهت هزینه سیم و کابل باشد.

پیشنهاد من به شما این است که اگر لوله کشی شما از کف ساختمان است حتما بعد از اتمام لوله گذاری پیمانکار را مجبور کنید که روی لوله های شما با ملات سیمان پر کند و دلیل آن را هم توضیح دهید اگر دیدید خبری نشد حتما در  مرحله زیر کار سیم ها را عبور دهید که به مشکل بر خواهید خورد.

مورد دیگری که باید در اینجا بگویم که مربوط به قسمت لوله گذاریست باید هنگام لوله گذاری کابل برق و ... به مسیر لوله دقت کنیم اگر بیش از حد مسیر طولانی شد باکسی را در میان مسیر پیش بینی کنیم تا در صورتی که بعدا قصد تعویض سیم ها را داشتند به مشکل برخورد نکنند این مورد در زمینه لوله کشی کابل های اصلی لازم می باشد.

نکته مهم : در برخی موارد مشاهده شده است که پس از سفید کاری دیگر امکان عبور سیم وجود نداشته است که دلیل آن هم می تواند له شدن لوله ها ،جدا شدن لوله از زانو در زیر کار ،رفتن کچ و سیمان داخل لوله ها ،آسیب رساندن استاد کار ها به لوله ها بدلیل مزاحم بودن برای کار آنها و ... پس حتما سیم کشی را جدی بگیرید که دچار خسارت نشوید.

سیم کشی را آسان کنید 

 

ما که قرار است کار برق را از صفر تا صد انجام دهیم و کلیه مراحل آن به عهده خود ماست پس چرا کار بهتر انجام ندهیم تا هم به سود صاحب کار و هم به سود خودمان شود.برخی از آنجا که خم زدن لوله (ونیکا) نیاز به گاز ،فنر خم و از آن مهمتر حوصله و وقت دارد ولی همه می دانیم که از مزایای خم زدن اتصال بهتر لوله ها بهم و سیم کشی راحت تر آن است که قطعا خم زدن لوله های برق تاثیر گذار خواهد بود.


انتخاب سیم مناسب


در پروژه های مهندسی تمامی اقلام مورد نیاز و قطر سیم ها در نقشه مشخص شده است ولی در بعضی مواقع می تواند بر اساس نیاز پیمانکار تغییر پیدا کند.

سیم و کابل اهمیت بسیار بالایی در اجرای برق دارد بارها مشاهده شده که بدلیل ضعیف و بی کیفیت انتخاب شدن سیم مناسب جهت سیم کشی و کابل کشی برق دچار مشکلاتی مانند سیگنال بد در تلویزیون ،نویز داشتن خط تلفن و عدم استفاده از آن برای اینترنت مودم ، سوختن وسایل برقی ،آتش سوزی و ... شده اند.

نوع معمول برای سیم کشی ساختمان های مهندسی جهت انتخاب کابل و سیم ، استفاده از کابل استاندارد فویل دار تمام مس برای سیم کشی آنتن و ماهواره ، سیم کشی پریز های برق سیم 2.5 سه رنگ فاز ،نول و ارت ، سیم کشی روشنایی ها (کلیدها ) سیم 1.5 سه رنگ جهت ورودی فاز ،نول ، ارت و برای خروجی (برگشت )سیم 1.5 نول ،ارت و رنگهای مختلف 1.5 تعداد سیم ها بر اساس تعداد مصرف کننده روشنایی انتخاب می شود ،سیم تلفن 0.6 فویل دار و بر اساس تعداد خط زوج آن انتخاب می شود مثلا سه خط تلفن می شود 3 زوجی یعنی همان 6 سیم ،جهت برق اصلی از کابل 3 رشته ارت دار 4.6.8 و .. بر اساس مصرف استفاده می شود ،کابل آیفون هم فویل دار 0.6 و تعداد رشته ها بستگی به نوع سیم کشی و آیفون دارد .

اتصال سیم ها به فنر جهت سیم کشی

 

نوع معمول اتصال سیم ها به فنر لخت کردن سیم ها و تابیدن آنها بهم در انتهای فنر است ولی اتصال سیم به فنر می تواند به گونه های دیگری هم انجام شود.مثلا می توان سیم ها را به صورت دسته ای به انتهای فنر چسباند فقط باید هنگام چسب زدن به جهت عبور فنر از لوله دقت کرد تا سیم ها برعکس چسب زده نشده و حجم سیم ها و چسب  مانع عبور از زانو و لوله نشود.

در مواقعی از فنری استفاده می کنیم که متراژ بالایی دارد می توانیم سیم ها را به سر فنر هم اتصال دهیم فقط باید محکم به فنر چسب بزنید تا باعث کنده شده سر فنر نشود برای روشن شدن موضوع مثال می زنم یک لوله 5 متری باز زانو را می خواهیم فنر بزنیم فنر ما بیست متری است خب نیازی نیست 15 متر الکی از لوله عبور دهیم به سر فنر سیم ها را متصل می کنیم و به راحتی و در زمان کمتر سیم کشی می کنیم.

در بعضی از مسیرها نیازی نیست اصلا فنر بزنیم زیرا لوله بدون زانو است و با چسب زدن سیم ها به راحتی می توان آنها را عبور داد این اتفاق در لوله خورطومی ها بسیار رخ می دهد.

در شکل زیر اتصال با تابیدن سیم های لخت شدن به انتهای  فنر را مشاهده می کنید.

در شکل زیر اتصال سیم ها توسط چسب برق را مشاهده می کنید.

 

 

فنر سیم کشی

فنر های سیم کشی موجود در بازار بسیار متنوع هستند در جنس ( فلزی سخت ،فلزی نرم ،پلاستیکی) و در متراژهای 6،10،15،20 و ... که بر اساس نیاز انتخاب می شوند.

 دستگاه فنر زنی هم اکنون در بازار موجود می باشد ولی نه به صورت فراوان زیرا در پروژهایی با متراژ بالا کاربرد بیشتری دارد  بسیار سرعت کار را افزایش خواهد داد.

در انتخاب فنر سیم کشی حتما سعی کنید که به جنس فلز فنر و محکم بودن سر فنر و اتصال آن به فنر دقت کنید.برای جمع کردن فنر هم بعد از اتمام کار می توانید فنر را به صورت گرد توسط چسب برق جمع کنید.

سوپرایز سیم کشی برق با ما

یکی از مسائلی که در زمان سیم کشی کابل ها بسیار برای برقکارها رخ می دهد گیر کردن فنر در هنگام عبور از زانو ها است.بدین صورت که سر فنر به قسمت اتصال لوله با زانو گیر می کند و فنر نمی تواند ادامه مسیر را بگذراند شما در اکثر فنرها همانطور که مشاهده کرده اید یک سری کوچک یا یک ساچمه کوچک در سر فنر قرار دارد بدیل اینکه ساچمه کوچک است لبه ی قابل انعطاف فنر به لوله و زانو گیر می کند که باید با چندین بار عقب و جو کردن و ضربه زدن آزاد شود که این یک یک مشکل محسوب می شود.

خب راه حل را در شکل زیر مشاهده می کنید این ساچمه متصل شده به سر فنر مشکل گیر کردن فنر در لوله و زانو را بر طرف می کند و به راحتی سه زانو را عبور خواهد کرد.شما می توانید با بردن فنر و سپردن اون به دست یک جوشکار جوش برنج فنرتون رو مانند شکل زیر کنید.

 این رو هم بگم شاید نشنیده باشید ولی اگر تو خونتون قصد دارید از داخل لوله خورطومی و لوله ای که مسیرش زیاد زانو نخورده سیم عبور دهید بهترین وسیله و بدون هزینه جا رو برقی خواهد بود بدین صورت که به یک سر لوله مکش جارو برقی رو اتصال دهید و دور اون رو محکم کنید در سر دیگه لوله  یک پنبه یا پلاستیک (گرد مانند و کوچک )به سر یک نخ محکم وصل کنید و داخل لوله راها کنید توسط جارو برقی نخ از لوله عبور خواهد کرد. (کلیپش رو قرار خواهم داد)

نکات پایانی سیم کشی برق ساختمان

 1-لوله کشی استاندارد و مناسب سیم کشی را آب خورد خواهد کرد.

2-قطعا سیم کشی کردن دو نفره در سرعت کار بسیار اثر خواهد گذاشت.

3-در زمان سیم کشی می توان با انتخاب متراژ  مناسب سیم برای سیم کشی مانند سیم های  کوچک و پرت و استفاده کردن آنها از هزینه اضافی صاحب کار و اسراف جلوگیری کرد.

4-سیم ها خود را پس از سیم کشی گرده دهید تا در هنگام سر بندی یا دستکاری دیگران از لوله ها خارج نشود.

5-قیمت سیم و کابل رو دیگه همه می دانند پس در انتخاب تعداد سیم برای عبور دادن و قطع کردن آنها دقت کنیم.

6-اگر در مرحله زیر کار هستید و بر روی لوله های شما هنوز گچ نشده می توانید لوله را از داخل قوطی کلید در بیاورید و سپس فنر بزنید این کار باعث افزایش سرعت و تسلط خواهد شد و بعد از سیم کشی سیم را قطع کرده و دوباره لوله را سر جای خود قرار دهید و سیم را گره دهید.مانند شکل زیر.

شاد و خوش خرم باشید و دعا برای برف و باران فراموش نشود که اوضاع خیطه.

دیدگاه‌ها  

#1 مرتضی 1399-12-03 20:04
ممنون از توضیحات عالی بود

You have no rights to post comments

تماس با ما

روز کاری: 9 الی 4

پنجشنبه 9 الی 13

05133686989

ایران ، خراسان رضوی مشهد

آخرین پروژه های انجام شده

گالری تصاویر پروژه های صورت گرفته توسط تیم برق با ما را مشاهده می کنید.

برق با ما اکنون به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی در شهر مشهد خدمات زیر را ارایه می دهد. ....

نصب و سرویس انواع آیفون صوتی و تصویری با گارانتی کتبی

اجرای پروژه های برق و عیب یابی برق

نور پردازی مکانهای مختلف

تامین لوازم برق قیمت با ضمانت بازگشت

درباره برق با ما

تیمی متشکل از مهندسین برق که با همکاری استاد کارها و تکنیسین های برق بیش از یک دهه افتخار انجام پروژه های مختلف برقی را بر عهده داشته ایم و امیدواریم رضایت مشتریان را کسب کرده باشیم.

تماس با ما

آدرس شرکت:خراسان رضوی ، خیام شمالی ۵۳ ، خیابان هدایت ۴۹،پلاک ۱/۲
آدرس ایمیل: mohammadjavadi528@gmail..com
شماره تماس: 05133686989

ارتباط مستقیم با مهندس جوادی : 09158801940

ارتباط مستقیم با مهندس جعفری : 09370092523

کانال تلگرام : @barghma

اینستاگرام:

@barghbama

ساعات کاری :

شنبه - ۴ شنبه: ۸ صبح - ۵٫۳۰ بعدظهر
۵شنبه: ۸ صبح - ۲٫۳۰ بعد ظهر
جمعه - بخش پشتیبانی تعطیل می باشد .