تستر وسایل برقی (برق ۱۱۰)
در این آموزش ساخت تابلو تستر برق که در الکتریکی ها حتما مشاهده کرده اید براتون قرار میدم.
کار مدار تستر اینه که اگر وسایل یا لامپی را می خواهیم تست کنیم و از اتصال کوتاه یا قطع بودن آن اطلاع نداریم این مدار مانع قطع شدن فیوز اصلی می شود هر چند این مدار را می توان توسط فیوز تند کار اجرا نمود اما روشن شدن لامپ و یا روشن نشدن آن ما را متوجشه قطع یا وصل بودن وسایل می کند.
برای اینکه گیج نشوید مدار تستر رو در سه مدل تست لوازم برقی ، تست لامپ براتون و هر دو قرار میدم.
1-مدار تستر لامپ
خب همانطور که در مدار بالا مشاهده می کنید دو عدد پاتروم دیواری با یکدیگر سری شده اند که بر روی یکی از پاترومها لامپ 100 وات بسته شده است و پاتروم دیگر جهت تست لامپ استفاده می شود.کارکرد مدار بدین گونه است که زمانی لامپ رشته ای 100 روشن خواهد شد که جریان از مدار عبور کند یعنی یک لامپ سالم در مدار قرار گیرد.
در صورتی که لامپ 100 وات روشن نشود لامپ ما سوخته و قطعی دارد. باید توجه داشته باشید از آنجا که پاتروم ها با هم سری شده اند در دو سر هر پاتروم 110 ولت وجود دارد یعنی 220 تقسیم بر دو شده است پس هنگامی که لامپ ما درست باشد لامپ 100 وات و لامپی که می خواهیم تست کنیم حداکثر نور خود را نخواهند داشت و نیمه روشن خواهند بود.
یک حالت دیگر هم وجود دارد زمانی که لامپ اتصال کوتاه باشد لامپ 100 وات بر عکس حالت قبل که نور حداکثر توان خود را نداشت به صورت پر نور روشن خواهد شد و دو سر آن 220 ولت قرار می گیرد دلیل آن هم افت نکردن ولتاژ و اتصال کوتاه بودن لامپ متصل شده است.
2-مدار تستر وسایل برقی
خب توضیح مانند بالا اینکه اگر لامپ 100 وات روشن نشود اتصال دستگاه قطع می باشد،لامپ کم نور باشد و دستگاه برقی هم در حال کار کردن دستگاه قطع نمی باشد.
لامپ پر نور باشد دستگاه برقی اتصال کوتاه می باشد.
نکته : وسایل برقی که در پریز می زنید برای تست باید کلید پاور را فشار دهید و نیز پس از اطمینان از اتصال کوتاه نبودن وسیله آن را در پریز معمولی برق 220 تست کنید زیرا شما در پریز تست 110 نمی توانید به طور کامل حداکثر توان دستگاه را مشاهده کنید.
3-مدار تستر لامپ و وسایل برقی
این مدار کار هر دو مدار بالا را می کند یعنی هم می توان بر روی آن لامپ و هم وسیله برقی تست نمود فقط اینکه نباید همزمان این کار را انجام داد (هم لامپ هم وسیله برقی )دلیل آن هم افت ولتاژ می باشد.
توضیحات عملکرد مدار هم مانند موارد بالا می باشد
نکات تست لامپ
1-برای تست لامپ های شمعی ، هالوژنی ، پاتروم بزرگ و .. می توان از تبدیل به پاتروم معمولی یا موازی کردن مانند مورد بالا استفاده کرد.
2-شاید مشاهده کرده باشید که در الکتریکی ها دو عدد سیم به همراه فیش برای تست استفاده می شود و شاید بهم هم بخورد کنند باید بدانید این دو سیم به همان پریز مورد 2 متصل شده است که اگر هم اتصال کوتاه شود فیوزی پایین نخواهد زد.
3-برای این که انواع لامپ های دیگر مانند سوکت هالوژنی ،شمعی و یا ... را تست کنید این سوکت ها را باید مانند مدار یک با یک پاتروم سری کنید.
بزودی دلیل چشمک زدن لامپ های کم مصرف ،دلیل روشن ماندن لامپ های ال ای دی حتی با قطع کلید و چگونه لامپ های داخل کلید بدون نول روشن می شوند را قرار خواهم داد.
امیدوارم براتون مفید واقع شود.
دیدگاهها
سلام خیر نمیشه این کار رو انجام داد
طبق قانون اهم فقط زمانی که شما یک لامپ صد وات یعنی مشابه لامپ تستی که قرار دادین ، اونجا بزارین به هرکدوم ۱۱۰ولت میرسه اما اون دستگاهی که میخواین استفاده کنین ممکنه ۱۰۰ وات نباشه و قاعدتا ممکنه دستگاه آسیب ببینه
لامپ رشته ای وات پایین
این جملات قطعا انرژی ما را دو چندان می کند.
با سلام و تشکر از دیدگاه شما
لطفا دلیل ان را علمی بگویید
سلام عزیزم برای شما ساده است. برای بعضی بستن یک لامپ ترسناک است.!!!
سلام خیر ولی باید رشته ای باشد.
سلام فقط جهت تست اتصالی می باشد پس از تست باید با 220 تست کنید.
خیلی ممنون عالی بود
فقط فکر میکنم جاداشت بیشتر توضیح بدین که مثلا در این صورت
وسایل برقی ما سالم هست یا مشکل داره
ممنون
در اکثر تخته تست ها امپر سنجهایی نصب میکنن میشه در مورد اونها هم توضیح بدید
K
سلام بسیار خرسند شدم و تشکر از نگاهتان
سلام باید تست کنید و یکی یکی خطوط را با فاز و نول پیدا کنید.
اگر امکانش هست راهنمایی کنید که لامپ مهتابی رو چجور با این مدار تست کنیم
سلام باید یک ترانس الکترونیکی مهتابی در مدار قرار دهید.
موفق باشید.
سلام دو سر لامپ ۱۰۰ وات که نشان دهنده سوخته یا سالم بودن وسیله برقی است شاستی را موازی کنید با این کار ولتاژ دو سر لامپی که میخواهید حداکثر نور را داشته باشد ۲۲۰ میشود.