یکی از چراغ های پر کاربرد جهت دکور مغازه و پاساژ چراغ ریلی می باشد که آموزش نصب اون رو براتون در این مطلب قرار دادم.
مراحل نصب به صورت زیر می باشد.
1-انتخاب متراژ ریل و تهیه اون
ریل های چراغ در اندازه های مختلف 1 ،1.5 ، 2 متر و ... در بازار موجود هستند که بستگی به نیاز شما که چه متراژی را بخواهید استفاده کنید.
2-خرید چراغ
توجه کنید این چراغ ها در بازار فراوان هستند سعی کنید جنس با کیفیت اون رو تهیه کنید که موقع جای گذاری یا تغییر جهت تابش دچار مشکل نشوید .نور زرد و سفید این چراغ در بازار فروان و در وات های مصرفی مختلف موجود هستند .
3-تهیه سیم و کابل و ...
اگر سیم چراغ از قبل پیش بینی شده باشد نیازی به سیم کشی ندارید و اگر اکنون می خواهید چراغ را اضافه کنید باید برای چراغ سیم دو لا سفید 1.5*2 تهیه کنید از سیم معمولی تک رشته 1.5 هم می توانید استفاده کنید.
اگر سقف شما از نوع کاذب باشد می توانید در صورت امکان سیم ها را از روی سقف توسط فنر عبور دهید در غیر اینصورت شما برای روکار کشیدن نیاز به داکت خواهید داشت.
4-انتخاب محل نصب ریل و تعداد چراغ
مهم ترین قسمت نصب ، انتخاب محل نصب ریل چراغه که باید دقت کنید که در چه محلی چراغ رو نصب می کنید به نکات زیر توجه کنید.
1- چراغ قابلیت چرخش کامل افقی و عمودی دارد پس نگران این موضوع نباشید.
2- بر اساس دکور خود بسنجید که با چه تعداد ریل و چراغ می توان دکور ها را روشن نمود.
3- ریل را نباید خیلی به اجناس نزدیک کنیم زیرا نور چراغ به صورت هشتی پخش می شود و خیلی نزدیک و دور بودن بر روی نور چراغ اثر می گذارد.
4- از آنجا که پرتاب نور چراغ بالا می باشد مواظب باشد جهت چراغ و ریل را به گونه ای انتخاب کنید که باعث آزار چشم خودتان و مشتری نشود.
5- ریل به صورت دیواری و سقفی نصب می شود این بستگی به نیاز شما دارد.
5- خب بعد از نکات بالا نوبت به نصب پایه می رسه باید ببینید که قراره چراغ رو در چه مکانی نصب کنید.
پیشنهاد میشود بر روی سقفهای آجری و دیوار استفاده از پیچ و رولپلاک یارولبولت ----سقفهای کناف ، پی وی سی ، رابیتس و ام دی اف استفاده از پیچ پروانه ای ---- سقف آکستیو بر روی آکستیو ابدا نصب نکنید (بدلیل وزن چراغها )تنها راه استفاده از گان ، جوشکاری به تیر آهن ها یا نصب روی دیوار
در شکل زیر مشاهده می کنید چراغ توسط پیچ و رولپلاک به سقف نصب شده است .
در هنگام نصب به تراز بودن ریل جهت زیبایی کار توجه کنید و از محکم بودن پیچ ها مطمئن شوید.
نکته 1:جهت ترمینال تغذیه ریل را به گونه ای انتخاب کنید که به محل برق رسانی نزدیکتر باشد.
نکته 2:پیچ ها نباید بلند باشند و مانع جایگذاری چراغ شوند پس در انتخاب پیچ دقت کنید و اینکه در هنگام نصب ضربه ای به ریل وارد شود زیرا مانع جای گذاریچراغ در شیار ریل می شود.
6-اتصال تغذیه ریل
در تصویر زیر مشاهده می کنید قسمت تغذیه ریل که نیازمند دو عدد سیم می باشد که فاز و نول هستند.سیم ها را لخت کرده و محکم توسط پیچ های ترمینال به ریل متصل کنید و سپس قاب بالای ترمینال را ببندید.سر دیگر سیم را هم باید به گونه ای به فاز و نول متصل کنید توسط کلید ،فیوز ،دوشاخه و ....
7-جای گذاری چراغ ها
چراغ ها عموما توسط دو عدد گیره چرخشی بر روی ریل متصل می شوند.در شکل زیر گیره های یک نمونه چراغ 30 وات را مشاهده می کنید.
همانطور که می بینید گیره ها اکنون در امتداد هم هستند و آماده جای گذاری کافی است اکنون چراغ را در ریل جای گذاری کنید و گیره ها به سمت (چپ یا راست در چراغها بر اساس مدل مختلف می باشد) بچرخانید .
نکته :پس از اطمینان از تغذیه و سالم بودن چراغ اگرهنگام جای گذاری مشاهده کردید چراغ روشن نشد تغذیه چراغ در جای صحیح قرار نگرفته و با کمی عقب جلو کردن و یا جای گذاری دوباره مشکل حل می شود.
در زیر مشاهده می کنید قسمتی که گیره ی تغذیه چراغ باید داخل تیغه ی مسی داخل ریل قرار گیرد.
8-تنظیم محل تابش
پس از جای گذاری چراغها به راحتی می توانید به صورت عمودی و افقی چراغها را تنظیم کنید .
در شکل های زیر مشاهده می کنید چراغ ها به جهت های مختلف تنظیم شده اند.
یک نمای کلی از دو عدد ریل و چراغ های نصب شده.
در صورت نیاز به مشاور و بازدید با برق با ما تماس بگیرید.
شاد و خوش و خرم باشید.